torsdag den 19. januar 2012

Liste over sociale klasser, samt Lenins opfattelse af dem.


Liste over sociale klasser, samt Lenins opfattelse af dem.

Proletariatet og de fattigste dele af bondestanden: Den fattige arbejderklasse og den ikke jord ejende bondestand kunne sidestilles med hinanden. Ønsket var at magten skulle overdrages fra den provisoriske regering (Dumaen som i første fase repræsenterede borgerskabet)  til arbejderklassen i form af repræsentanter valgt af arbejderne, arbejderdeputerede”. Arbejderklassen var i stærkt overtal hos befolkningen, og tog magten den 8. November 1917.

Borgerskabet: Modsætningen til arbejderne. De intellektuelle som i første fase af revolutionen fik overdraget magten i Dumaen. Generelt var de tilhængere af liberalisme (individet) hvilket lå i strid med bolsjevikkernes ide om en ”kommunestat”. De var i mindretal hos befolkningen.

Soldater: Den militære magt som havde til opgave at beskytte revolutionen mod den hvide hær (den borgerlige hær der kæmper imod ”De Røde” – Bolsjevikkerne). Hæren var inddelt i officerskorpset og den menige soldat. Den menige soldat tilhørte proletariatet og officerskorpset tilhørte adelen. Altså måtte officererne rette sig ind efter proletariatet. Borgerkrigen mellem den røde og hvide hær udbryder januar 1918.

Adelen og godsejerne: Kapitalister som skulle overdrage deres ejendom til staten og derigennem til arbejderklassen. Mange af de adelige og godsejerne blev dræbt af bolsjevikkerne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.