mandag den 27. februar 2012

Jan Lindhardt argumenter for.


vigtige ord som godt/ondt, pligt, ansvar , moral ect. bliver utrolig slatne når "GUD" glider ud af sproget. det er blevet almindeligt at sætte forstærkende ord foran som pisse/skidegodt 

Uden religionen ville etikken ikke længere kunne bruges på et bredt plan, men ville koges ned til egenetik. Etikken med religionen rækker derimod udover det enkelte individ og kan bruges i en mere objektiv sammenhæng. uden religionen ville etikken miste sit indhold og bliver vanskelig at definere og derfor også svær at komunikere. hvis etikken ikke kan komunikkeres vil den svinde bort eller blive meget individuel, Så det etiske udsagn kan højst forpligte den enkelte, og kun det enkelte menneske kan afgøre sig etisk. Derfor bliver etikken også svær at fastholde.
I de seneste generationer har holdningen været at relion og etik ikke er forbundet, hvilket i starten ikke var problematisk, da den kristne etik var så forankret i den danske befolkning gennem flere generationer. så den kristne etik blev alligevel videreført. Men som tiden går bliver kristen etikken fortyndet.
Som velfærds staten udvides bliver kirkens rolle mindre og mindre. Mange opgaver som blev varetaget af kirken, hospitaler, undervisning - og heri også den kristen etiske udannelse, er overtaget af staten. derfor er kristen etikken ved at forsvinde. som religionen træder ned fra podiet, således også med etikken.

"kan man overhovedet tale om etik, når det ikke drejer sig om et forhold mellem mennesker, men kun om den enkeltes selvopfattelse og -realisering? Skal der ikke mindst to i indbyrdes relationer til at skabe etik?" citat fra teksten.

I dag synes det at være en selvfølge, at man ikke kan lære, noget af det der er sket tidligere. historie er irelevant. Selv i kirken er historien trådt i baggrunden hvilket er ejendommeligt i betragtning af kirkens 2000 år gamle budskab.

Etikken hører til kristendommen og udspringer af den. Dette er ikke blot en påstand om vor etiske tænknings historiske oprindelse.
 kristne evangelium bør være etikkens moder.


Christian. Natacha, Pernille N og Danjel H

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.