tirsdag den 7. februar 2012

Kilde 50 og 51 ”Undervisningsmateriale”

Gruppe 2: Kilde 50 og 51 ”Undervisningsmateriale” Onsdag 7/2

  1. Redegør for problemstillingerne i matematikopgaverne

- Det handler meget om sindssyge ol. og at det koster samfundet en del penge om dagen for at have dem boende på et sindssygehospital. Det render op i en del penge om året. Plus et sindssygehospital koster mange flere penge end et normalt hus. 6 millioner RM at bygge et sindssygehospital hvor det koster 15000 at bygge et normalt hus.

  1. Hvad er den egentlige pointe i, at man bruger disse eksempler? Virker de efter hensigten?

- Når man laver matematik fx og det har meget at gøre om noget andet så er det jo klart man for en anden holdning end den man måske havde før. Fx så endte det jo med man slog dem ihjel for at samfundet kunne spare en masse penge.

Kilde 51 Besøg hos en jødisk læge

  1. Redegør for hvordan beskrives den jødiske læge?

- Han har fede finger, slasket ansigt, forbryderøjne, briller, krum næse. Det kunne godt lyde som om hun beskriver ham som en der slår ihjel eller en der voldtager tyske piger.

  1. Hvordan beskrives Inge? Og hvorfor mon man bruger et nordisk navn?

- Inge er et typisk nordisk navn fordi man får det indtryk af hun er en lille uskyldig blond pige med blå øjne. De bruger navnet Inge fordi Tyskerne bedst kunne lide det de nordiske lande. Når man tænker på jøderne tænker man negativ (fra tysk side) og når man tænker på Inge tænker man uskyldig.

- Dvs. at man sætter modsætninger op, for at danne et tydeligt billede.

  1. Hvorfor skelnes der mellem jøden og tyskeren?

- Fordi jøden skal fremstå som noget negativt, i forhold til at tyskerne er ”guder.” Det er netop vigtig at han fremstår som en jøde og ikke tysker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.