torsdag den 29. marts 2012

Historie (Vietnam)


Historie (Vietnam)
Gruppearbejde


1.     Truman doktrinen gik ud på at USA smed nogen penge efter Grækenland og Tyrkiet og stillede sig selv i et positivt lys som et frihedselsket og fredselskende folk.

2.     De var stadig under fransk styre og franskmændene holdt med USA som var liberalister og mod kommunisme. – Det har haft betydning både for USA fordi de ville have dem til at være liberalister og så også franskmændene fordi de kunne få lov til at beholde noget af deres koloni og også for vietnameserne fordi de var trætte af at være ”overtaget.”


3.     Kinas ledelse frygtede en ny konflikt i Indokina, da amerikanske soldater kunne true Kinas sydgrænse.

4.     FNL var bange for at USA skulle gå ind og kæmpe imod dem, for de var ikke direkte imod liberalisme, men imod lederen Diem, et antikommunistisk diktatur.

5.     De var bange for at USA skulle gå ind og tage den sydlige grænse.

6.     Kennedy siger i domino-teorien i 1950: ”Når et land bliver kommunistisk, følger de andre lande automatisk med.”

7.     Man mente at hans ønske var at starte oprørskrige i den 3.verden. Derfor lod man militærrådgivere blive og hjælpe i kampen mod FNL.

8.      Befolkningen kunne ikke lide ham og han undertrykte buddhismen.
              USA støttede mordet på ham.

9.     USA var bange for at kommunisterne skulle overtage og landene omkring skulle følge med. Kommunistisk tankegang er en eksponentiel stigning hvis det altså ikke bliver kontrolleret. – Det kunne ikke retfærdiggøres og det var ikke en god nok begrundelse.  

10. USA går for dybt ind i krigen og de risikerer bare og falde dybere ind (dybere = senere flere soldatere ind i krigen).

11.  Skubbe fjenden ud og generobre landet.
      
       Hvad har vi lært af det?
        - Man skal ikke gå i krig pga. teorier og magtdemonstrationer.

1 kommentar:

  1. Kære The Mikkel
    Husk altid at lægge spørgsmålene ind sammen med svarene! Om et år vil I ikke kunne huske, "Hvad dævlen var det nu lige det gik ud på?"

    SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.